Altijd pret met de ROTO's op de Squashbaan!

Altijd pret met de ROTO's op de Squashbaan! :: Jawi Sportcentrum Alphen aan den RijnElke dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend zijn Ron en Ton te vinden op Squashbaan 1 bij Jawi. Zij noemen zichzelf de RoTo’s en genieten elke keer weer van de sportfaciliteiten bij Jawi.

Ze vinden dit een sportcentrum voor persoonlijke topprestaties en breedtesport. Door de lichaamsbouw doen de RoTo’s vooral aan breedtesport. De activiteiten starten niet zonder dat de airco wordt aangezet. Zowel voor de verfrissing als voor de afzuiging.

Elke sporter die bij Jawi langs de RoTo’s loopt wensen zij een prettige, sportieve avond en degene die richting uitgang loopt geven zij een compliment. Al deze aandacht voor de andere sporters vinden ze zelf ook erg fijn. Het geeft iets meer rust tussen de games.

Sportief timmeren zij dus aardig aan de weg. Ze zijn beide reeds de 60 jaar gepasseerd maar nog steeds fanatiek. Emotionele kreten bij geweldige passeerslagen zijn tot boven in de nok van Jawi te horen. Zij doen elkaar tijdens de sportieve strijd niets cadeau. De winnaar mag als beloning het eerst  de squashbaan verlaten, terwijl de niet winnaar de deur opendoet. Zij kennen geen verliezers. Bij een gelijkspel ontstaat er wel een probleem. Dan mogen zij gelijktijdig door de deur maar dan blijkt dat met de breedtesport niet de lichaamsomvang wordt bedoeld. De resultaten van de wedstrijden worden altijd geregistreerd en bijgehouden. Soms worden zij gefilmd en nu dus gefotografeerd. Veronique durfde het aan om een positie tegen de “voormuur” van de squashbaan in te nemen om foto’s te maken. Met uiterste precisie werd Veronique ontweken. Dat betekende voor de RoTo’s dat ze niet naar Veronique mochten kijken want de RoTo’s  slaan de bal meestal waar de ogen op gericht zijn.

Soms is één van de RoTo’s door werkzaamheden verhinderd. Dat betekent dat er geen squash wordt gespeeld. Natuurlijk komen de RoTo’s  dan toch van de bank af en gaan, zoals zij dat noemen, werken in het “Oude IJzer” boven in de fitnesszaal. To van de RoTo’s zet dan het ijzer aan de linkerkant van de fitnesszaal en Ro van de RoTo’s zet het ijzer op een later moment weer terug naar de rechterkant van de fitnesszaal. Zo hebben zij ook samen een fitness workout uitgevoerd.

Na het intensieve sporten verplaatsen de RoTo’s zich met de dames, die gezellig in de fitnesszaal een workout hebben verricht, zich naar de bar. Daar wordt een kopje koffie met vele koekjes genuttigd om de verbrandde calorieën aan te vullen. Ieder van de RoTo’s heeft inmiddels zijn lievelingskoekje. Lekker even bijpraten voordat ieder weer voldaan naar huis gaat.

Groetjes Ron en Ton van de RoTo’s.

Direct overstappen > Jawi Sportcentrum biedt de Overstapservice aan!