Angeline. Respect!

Angeline. Respect! :: Jawi Sportcentrum Alphen aan den RijnAls ik bezweet van het sporten beneden kom voor de zaterdagse koffie met de sportvriendinnen, zit ook Angeline (41) erbij. “Hoi”, zeg ik, “jij ziet er ook goed uit zeg.” En ik flap er gelijk achter aan toe: ”Ik heb je wel eens anders gezien.

Ze begrijpt wat ik bedoel en wie haar kent begrijpt dat ook. Angeline is namelijk 35 kg afgevallen! Jawel.

Op mijn vraag of dat alleen bij Jawi is gebeurd zegt ze: nee joh, dat zou bijna onmogelijk zijn, hoewel ik hier wel de juiste motivatie heb gevonden. Ze sport al vanaf 2006 bij Jawi. Voor haar conditie en om af te vallen. Maar het afvallen, hoe graag ze het ook wilde, lukte niet. Met het Diplan programma van Jawi viel ze een beetje af, maar voegt ze er aan toe: “Als het in je hoofd niet goed zit, lukt niets.” Uiteindelijk was ze te zwaar, zo te zwaar dat alles in de weg ging zitten.

Na gesprekken met diverse artsen werd besloten tot een maagverkleining. “Daarmee word je ook gedwongen om af te vallen. Je hebt dan dagelijks zo’n 6 kleine eetmomentjes. In het begin heb ik veel vezelrijke crackers gegeten. Nu eet ik meer eiwitten. Ook heb ik extra vitamines nodig omdat ik minder opneem na de maagverkleining. Ik ben er heel tevreden over en zit weer lekker in mijn vel.

Ook dankzij Jawi die me weer op weg geholpen hebben met sporten na de operatie.” Angeline werkt bij Ipse de Bruggen in Langeraar waar volwassenen en ouderen wonen met een verstandelijke beperking.

Bij Jawi is ze zo’n 6 uur in de week: 3x spinnen en 2x kracht. Kijk nou zelf eens naar die foto. Daar zit toch een stralende vrouw! R.e.s.p.e.c.t.

Ja, wie gaan we volgende keer vragen voor deze blog? Jou misschien?

 

Sportgroet!

Carla

reageren? cmehofland@gmail.com

Direct overstappen > Jawi Sportcentrum biedt de Overstapservice aan!