Het weekend is pas AAN na Jawi

Het weekend is pas AAN na Jawi :: Jawi Sportcentrum Alphen aan den RijnSinds kort moet ik vanwege gezondheidsredenen ergens anders sporten. Je weet wel waar ze met zuurstofprikkers en suikerstaafjes klaar staan vóór en ná het sporten. Tis tijdelijk. Dat wel.

Wat wel handig is, is dat ik nu bevestigd zie waarom bewegen zo vreselijk belangrijk voor je is. Dat wist ik natuurlijk wel, maar als je echt op zo’n metertje ziet dat je suikerwaarde meer dan de helft is gedaald na een uurtje intensief sporten. Wow. Fijn dus.

Maar hallo, het weekend begint al jaren pas ná het sporten bij Jawi.

Gelukkig weet Jawi ook hoe belangrijk bewegen is en ze snappen ook dat ik natuurlijk niet zónder weekend kan. Dus op zaterdag sport ik nog steeds ook bij Jawi. Want, zoals gezegd, het weekend gaat pas ‘AAN’ ná de loopband én de gezellige koffie met de sportvriendinnen daarna. Oooh, hoor ik je denken. Ha, daar gaat het dus om. Ja, inderdaad. Ook! Ook zij zijn een belangrijke opmaat naar mijn weekend. Even horen hoe het met ze gaat, prietpraat bij een lekker koffietje, een verse jus of een van de heerlijke eiwitshakes (als we ons echt uitgesloofd hebben).

Je weet nu waarom ík het fijn vind om bij Jawi te sporten. Maar wat beweegt mijn sportvriendinnen? Ik vraag het aan twee van de vier die er vandaag zijn. Rita (50) had bij Mark’s Place spinning ontdekt. Toen Jawi op het Rijnplein een spinningles gaf kwam ze tot de ontdekking dat dit precies het soort les was dat ze wilde en ze stapte over naar Jawi nadat Mark’s Place er mee ophield. Als ik Rita vraag waarom ze bij Jawi sport, komt het antwoord direct: omdat ze het gevoel heeft dat ze thuiskomt. Omdat iedereen haar bij naam kent. Omdat ze gemist wordt als ze een keer niet is geweest. Omdat ze geen nummer is bij Jawi maar een mens. Waar aan gevraagd wordt waar ze was, en of er iets aan de hand is. En áls er iets aan de hand is, vindt ze er een luisterend oor. Rita gaat vier keer per week voor circuit en cardio. En ze is inmiddels 16 kg afgevallen!

Wilma (46) zit intussen mee te knikken. Zij is trouwens één van de trouwe Jawi-gangers. Al ruim 20 jaar sport ze er, in het begin zelfs elke dag, behalve zondags. Alle takken van sport heeft ze er al eens gedaan of doet ze weer opnieuw. Ze heeft alle verbouwingen meegemaakt en tientallen instructeurs voorbij zien komen. “Ach” mijmert Wilma, “die stepmarathons van 21:00 tot 01:00 uur ’s nachts met Jan Roggeveen… die waren geweldig!” Na de geboorte van haar kind is ze wat minder gaan sporten, maar in ieder geval altijd op zaterdag. En niet in de laatste plaats vanwege de aftersport-koffie. Want Jawi is behalve een leuke sportclub, ook een fijne ontmoetingsplaats…

Het was erg leuk om te vragen aan hun waarom ze bij Jawi sporten. Ik heb de smaak te pakken. Goh, misschien is hier wel spontaan een nieuwe blogrubriek ontstaan… J

Oja, de dames wilden niet op de foto, tja, dan is dit het (hoewel best creatieve) resultaat…

sportgroet!

Carla

reageren? cmehofland@gmail.com

 

 

Direct overstappen > Jawi Sportcentrum biedt de Overstapservice aan!