The return of the Tjuwi!

The return of the Tjuwi! :: Jawi Sportcentrum Alphen aan den RijnJa hoor, daar zit ‘ie weer, of hij niet is weggeweest. Ik vraag hem of ik ‘m mag interviewen voor de Jawi blog. Hoewel, ik moet het bijna schreeuwen, want ‘tjuwi-tjuwi’ wat is het druk deze zaterdag bij Jawi.

Boksers die zich klaar maken voor de les en met meters lint in de weer zijn, dames van de spinning die nog gezellig napraten, en natuurlijk mijn eigen sportmaatjes die kwetterend boven hun koffie zitten.

Tuurlijk, zegt Tjuwi, wat wil je weten? Maar ik moet wel snel zijn, want hij moet zo boksles geven. Ik vraag, nee roep, hoe het komt dat ‘ie weer terug is? En terwijl hij zijn enige echte Tjuwi smile laat zien zegt ie: ja, hallo, ik ben tenslotte half eigenaar, nooit echt weggeweest? Huh?, denk ik hardop. Lachend zegt ie: Ja-WI, weet je wel. Ja van Jan en Wi van tjuWI… En hij komt zelf niet meer bij van het lachen. De leukerd. Dan zegt ‘ie snel: dat zet je er niet in hoor. Nee natuurlijk niet☺ 

Voor straf vermeld ik hier wat Tjuwi’s echte naam is: Edwin Riupassa (maar ach, wie wil dat weten).

Daarna gaan we toch even serieus verder, hij vertelt dat hij sinds 1 mei weer terug is bij Jawi. Als fitness-instructeur en voor de boksles. Daarnaast is hij inval-instructeur bij de spinning. Ja maar, hoe komt dat nou zo. Eerst ben je ineens weg en hup, zit je er weer? Tjuwi legt eerlijk uit dat hij toen het even niet zo goed ging met Jawi elders ging solliciteren. Dat moest wel, hij moest aan z’n toekomst denken, al deed het best pijn om weg te gaan. Maar, hij was net getrouwd met Dewi (die bij Jeugdzorg werkt) en dan zijn er ook nog eens kinderplannen. Al snel werd hij aangenomen bij Fitness365. (Door de herrie versta ik daar eerst niets van: Dries-is-vijf? Wat?? Nooit van gehoord!) Daar ging hij parttime aan de slag. Maar ja, z’n hart klopte toch net iets harder voor Jawi. Dus toen hij de vacature voor fitness instructeur bij Jawi zag, aarzelde hij geen moment.

Per 1 mei is de Tjuwi dus terug. En, nog meer blij nieuws: Dewi en Tjuwi verwachten in juli een kindje! Gefeliciteerd lieve mensen. We zijn blij dat je weer terug bent. Nu nog even je Facebook pagina aanpassen dat je nu weer bij Jawi werkt en je mag blijven…

 

Sportgroet!

Carla

reageren? cmehofland@gmail.com

Direct overstappen > Jawi Sportcentrum biedt de Overstapservice aan!