Vijf kwartier in ’n uur - één bonk energie: Anneke!

Vijf kwartier in ’n uur - één bonk energie: Anneke! :: Jawi Sportcentrum Alphen aan den RijnZe geeft antwoord op vragen die nog gesteld moet worden. Razend snel anticipeert ze op vraag en antwoord, antwoord en vraag. Op een bepaald moment herhaalt zij de vragen en geef ik antwoord. Huh? Stop! Ik stel de vragen en als jij de vragen gaat herhalen zitten we hier morgen nog. Het helpt niet.

Eén bonk vrolijke energie zit er tegenover me. Anneke Verwoert-Buis, geboren op 11 juli 1967 te Nieuw Vennep, getrouwd, twee kinderen en 1 van de 350 inwoners van Weteringbrug. Aangenaam. Sinds vijf maanden spinning instructrice bij Jawi. Hoe ze hier terecht kwam? Nou dat is een verhaal met een omweg.

Ik geef je de verkorte versie.

Anneke ging zelf al een jaar of 10 naar spinningles bij Sport Plaza in Nieuw Vennep. Door het spinnen is ze maar liefst 30 kilo afgevallen! Daar kreeg ze zulke gave reacties op dat ze zelf steeds enthousiaster werd om zelf spinningles te gaan geven. En dus ging Anneke op ‘spinnenles’, maar nu om instructrice te worden. Via Marktplaats kwam Anneke in contact met John Rijsbergen, de bekende spinningmeester op maandag en dinsdag. Anneke zocht namelijk geschikte spinningmuziek en die had John. Toen hij er achter kwam dat zij dit zocht voor spinning zei hij: Joh, bij Jawi zoeken we nog een spinninginstructeur, iets voor jou? Anneke heeft toen niet direct ja gezegd, dat kwam later pas. Eigenlijk door Trudie, die had haar overgehaald. En nu is Anneke dus de spinningjuf op de zaterdag en toen Peter er mee stopte ook op de maandagochtend van 9 tot 10 uur. Anneke vindt het bij Jawi heel gezellig, aardige mensen, achter de receptie, achter de bar, de collega’s, de spinners zelf. Ja, ze kan hier heel goed haar enthousiasme overbrengen op anderen. Ze vindt het leuk om samen de les te bouwen. Enthousiast roept ze: “Met elkaar moet je het doen, kom maar op met je muziek, wat wil je horen? Ik zeg altijd, ik ben er voor jullie, maar jullie moeten er zelf een feestje van maken.”

Maar vraag ik, wat doe je met de rest van al je energie? Anneke en haar man hebben een winkel in Nieuw Vennep, eigenlijk is het een Installatiebureau Electrotechniek en Beveiliging, met 15 man personeel en 5 parttimers (dus 20 persoonlijke kerstpakketten, zegt ze vrolijk). Tussen neus en lippen door noemt ze een paar klanten waar ze voor werken: Rivièra Maison, NH Hotels, Ziggo Dome. Wouw. Maar, Anneke’s ogen gaan echt stralen als ze heeft over hun uit de hand gelopen hobby: www.lichtschuur.nl. Voor heel veel soorten kerstverlichting voor heel weinig tot heel veel eurietjes. Speciaal voor particulieren is de winkel met kerstverlichting in de maanden november en december geopend. Heb je advies nodig om een kerstboom a la Champs-Élysées op te tuigen? Zoek je echt iets bijzonder om je gevel of dakgoot mee te versieren? Dan weet je nu waar je zijn moet. In oktober 2015 heeft Anneke trouwens de lichtjes verzorgd bij de Jawi spinningmarathon. Logisch. Gaat ze voor de Kerstspinning op 16 december a.s. weer doen. (Doe je mee? Opgeven kan bij de receptie van Jawi Sportcentrum.)

Intussen heb ik ontdekt hoe je haar stil krijgt: gewoon vragen of ze even wil poseren voor de foto!

 

Sportgroet!

Carla | Foto: Muziek uitwisselen met een van de ‘spinsters’

PS: hoe vaak tel jij een spin?

 

 

Direct overstappen > Jawi Sportcentrum biedt de Overstapservice aan!